Η εταιρεία Μυλανθός δημιουργήθηκε το 2010. Είναι μια πρότυπη μονάδα παρασκευής παραδοσιακών γλυκών – μαρμελάδων, εσπεριδοειδών χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά και εφαρμόζοντας τεχνικές που στόχο έχουν να διατηρήσουν αρώματα και γεύσεις αναλλοίωτα. Το κτήμα Μυλανθός τοποθετείται ανάμεσα σε τρία πανέμορφα χωριά: το Μελίσσι, τα Γελιανίτικα και το Θαλερό σε ίσες περίπου αποστάσεις απ’ αυτά. Η απόσταση του από τη Θάλασσα είναι μόλις 15 λεπτά με τα πόδια ενώ η υψομετρική του διαφορά είναι περίπου 65 μ. από την επιφάνεια της. Το μικροκλίμα του κτήματος το καθιστά ιδανικό για την απρόσκοπτη καλλιέργεια εσπεροειδών , μπορούμε δε ν’ αναφέρουμε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν ευνοούν καθόλου την ανάπτυξη παγετού και την καταστροφή των καρπών.

Εδώ λοιπόν δίπλα από το φυτικό μας κεφάλαιο δημιουργήσαμε μια πρότυπη μονάδα για να επεξεργασθούμε τους αρωματικούς καρπούς που μας προσφέρει με σεβασμό στην παράδοση εφαρμόζοντας παράλληλα τα υψηλότερα στάνταρ και πρότυπα σε όλα τα στάδια από τη συλλογή του καρπού, την άμεση επεξεργασία του μέχρι τη φύλαξη και την αποστολή του σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο!!

Με αφοσίωση στην παράδοση, με έμπνευση από τα αρώματα του κτήματος φτιάχνουμε κάθε παρτίδα χωρίς βιασύνη, εφαρμόζοντας κλασικές παραδοσιακές συνταγές σε ένα σύγχρονο εργαστήριο που διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Κάθε παρτίδα παρασκευάζεται σε μικρή ποσότητα με φρούτα που συλλέγονται ανάλογα με την ποικιλία τους την πιο κατάλληλη στιγμή. Οι ποικιλίες που διαθέτουμε είναι:

  • Για τα λεμόνια Intertonato, Santa Teresa και Maglino.
  • Για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες, Merlin και Σανγκουίνι.
  • Περγαμόντο.
  • Γκρέιπφρουτ.
  • Για τα μανταρίνια κλιμεντίνες.
  • Βερίκοκα πρώιμα και Διαμαντοπούλου.
  • Ρόδια Ερμιόνης.
  • Σουλτανίνα νωπό και σταφίδες.
  • Τα φρούτα αυτά επιλέγονται και συλλέγονται στο σωστό χρόνο, έχοντας το σωστό βαθμό BRIX και pH. Μεταφέρονται αμέσως στη γραμμή παραγωγής, μια και το πιο απομακρυσμένο δέντρο δεν απέχει πάνω από 1 χιλιόμετρο από το χώρο εργασίας μας. Έτσι διατηρούνται όλα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά με κυριότερη έμφαση στο άρωμά τους.

Για τη Διοίκηση και όλους τους εργαζόμενους του Μυλανθού, η Διαχείριση Ολικής Ποιότητας (από το δέντρο στο ράφι) και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων δεν αποτελεί μια απλή υποχρέωση, αλλά καθημερινή μας ευθύνη.

Βασική μας δέσμευση αποτελεί η παραγωγή και η διάθεση τροφίμων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις επιθυμίες των πελατών, αλλά και να ικανοποιούν πλήρως κάθε σχετική απαίτηση εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

Η ασφάλεια, η υγιεινή και η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων διασφαλίζεται με την αυστηρή επιλογή και τον έλεγχο τόσο των προμηθευτών, όσο και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε με την χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και με τους συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής από το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας στην παραγωγή και στον ποιοτικό έλεγχο.