Αυτό το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο είναι πλούσιο σε ενέργεια γι’ αυτό και θεωρειται superfood.
Περιέχει βιταμίνες Α και C, βιταμίνες του συμπλέγματος B και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ασβέστιο.
To δικό μας βραβευμένο με τρία χρυσά βραβεία γεύσης πετιμέζι Μυλανθός δεν περιέχει ίχνος από συντηρητικά, χρωστικές και ζάχαρη…
Συγκεντρώνει τα περισσότερα θεραπευτικά συστατικά του σταφυλιού και συνήθως χρησιμοποιείται:
- αυτούσιο όπως είναι σε μικρά «πρωινά σφηνάκια»
- για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση: άριστη πηγή σιδήρου(συμβάλει στην καταπολέμηση αναιμιών), έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το λαιμό, λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό.
- στην μαγειρική για μαριναρίσματα, ιδιαίτερα με ξίδι σε γλυκόξινες σάλτσες και με βαλσάμικο σε σαλάτες.
- στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία σε ροφήματα, γιαούρτι, μουστοκούλουρα και ιδιαίτερα σιρόπι σε σπιτικές τηγανίτες.