Μπορεί να μην έχει σταθερή θέση στη φρουτιέρα μας, αλλά το κουμ κουάτ έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και Α που κάνει καλό στην όραση, ενώ οι φυτικές του ίνες βάζουν φρένο στην πείνα και αποτρέπουν το τσιμπολόγημα, κάνοντας ταυτόχρονα καλό στο έντερο. Επιλέξτε τα κουμκουάτ που είναι πορτοκαλί κι όχι πρασινωπά και καταναλώστε τα ή σκέτα ή προσθέστε τα σε μαρινάδα.
Ρόδι, για τύχη και υγεία
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, παρέχοντάς μας σχεδόν το 50% της ποσότητας που χρειαζόμαστε καθημερινά σε ποσότητα ενός φρούτου, ενώ μας παρέχει και φυτικές ίνες, κάλιο και σίδηρο. Όλα αυτά μαζί μεταφράζονται σε τόνωση του ανοσοποιητικού, διατήρηση της σιλουέτας με μόλις 70 θερμίδες σε μισό φλιτζάνι, αντιοξειδωτική δράση που αποτρέπει τη φθορά του οργανισμού έσω κι έξω και μέσα σ’ όλα… είναι και γευστικό. Δοκιμάστε το σκέτο, προσθέστε το στη σαλάτα σας, βάλτε λίγους σπόρους στο γιαούρτι σας ή προσθέστε το χυμό του στην πορτοκαλάδα σας.