Η δράση του γκρέιπφρουτ αποδίδεται στο συστατικό ναρινγερίνη που περιέχει και το οποίο βρίσκεται και στο λεμόνι. Η ναρινγερίνη φαίνεται ότι δρα ενάντια στη συσσώρευση λίπους και ότι συμβάλλει και στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Σε αμερικανική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμιση φρούτο την ημέρα), μετά από δώδεκα εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο δυο κιλά. Βέβαια πριν καταφύγουμε σε υπερβολές όσον αφορά την κατανάλωση γκρέιπφρουτ ή σε περίπτωση που λαμβάνουμε φάρμακα καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.
Καταναλώνετε συχνότερα λεμόνια και γκρέιπφρουτ προσθέτοντάς τα στους χυμούς σας!