Υλικά
Για τη γαλοπούλα
- 2 στήθη γαλοπούλας χωρίς κόκαλο, με το δέρμα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας μίγμα μυρωδικών
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για το μίγμα μυρωδικών
2 κουτ. σούπας φασκόμηλο ξερό
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό
2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
2 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
2 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
1 κουτ. σούπας λεβάντα ξερή
Για το γλάσο πορτοκάλι
200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
50γρ. χυμό πορτοκάλι
50ml κρασί λευκό
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για το γλάσο: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, πολτοποιείτε, μέχρι να γίνουν σαν ρευστή μαρμελάδα και τα κρατάτε στην άκρη.
Για το μίγμα μυρωδικών: Βάζετε όλα τα υλικά στο γουδί, τα κοπανάτε να σπάσουν και να ανακατευτούν. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC. Αλείφετε τα στήθη της γαλοπούλας με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε καλά με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και με το μίγμα των μυρωδικών. Κλείνετε τη γαλοπούλα σε λαδόκολλα και την ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ξεκινάτε να αλείφετε τη γαλοπούλα με το γλάσο κάθε 10 λεπτά, μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα, περίπου για 30-40 λεπτά επιπλέον.
Βγάζετε τη γαλοπούλα από τον φούρνο, την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με φρέσκο δεντρολίβανο.